19 Eylül 2011 Pazartesi

Enerji Veren Mucize İkililer

Diyet yaparken ne kadar dikkat edersek edelim bir süre sonra enerjimizin düştüğünü ve halsiz kaldığımızı farkederiz. Bunun sebebi, metabolizmamız için gerekli olan vitamin ve mineralleri gerektiği kadar alamayışımızdır. Oysa doğa, bize gereken herşeyi içinde barındırır. Özellikle diyet sırasında birlikte tüketilen bazı yiyecekler vardır ki gerçekten mucizeler yaratır.
İşte bu yiyeceklerden bazıları:

Nohut ve Kırmızı Biber.


Nohut çok aşina olduğumuz,sıkça tükettiğimiz bir baklagildir. Tokluk hissinin yanısıra metabolizmayı hızlandırır,enerjiyi arttırır. Kırmızı biber içinde aynı şeyler geçerlidir. Güneydoğu insanı bol miktarda kırmızı biber yediği için oldukça enerjiktir.


Brokoli ve Yumurta.

Brokolide A vitamini oldukça fazladır. Adet sancılarını giderme özelliği vardır. Yumurtada ise mağnezyum ve protein yüksektir. İkisi birlikte tüketildiği zaman vücudumuza gerekli olan vitaminleri ve proteini birlikte almış oluruz.

Yoğurt ve Keten Tohumu.

Keten tohumu çekirdek olarak tüketilmelidir. Hergün bir tatlı kaşığı yemek kalp sağlığı için çok faydalıdır. İyi bir barsak hızlandırıcıdır.

Domates ve Zeytinyağı.

Domates A vitamini içerir. Prostat kanserini önler. Zeytinyağı ise kalp dostudur ve cildi güzelleştirir.

Yulaf ve Elma.

Yulafın kolestrol düşürücü etkisi vardır. Lifli olduğu için açlık hissini yok eder. Elma rendelenip süt ve yulafla tüketildiği zaman uzun süre enerji ve tokluk hissi verir.

Tavuk ve Patates.

Patatesin içinde bulunan çinko bağışıklık sistemini destekler. Tavukla birlikte limon ve kimyonla fırında pişirilirse kilo verimine yardımcı olur.
Günlük yaşantımızda çoğunu sıklıkla kullandığımız bu yiyecekleri eğer ikili olarak tüketirsek( özellikle diyet yaparken)hem vücudumuza gerekli olan vitaminleride almış oluruz hem de enerjimizi kaybetmeyiz.

Hiç yorum yok:


Sağlık ve Tıp Sağlık Bilgileri
site ekle site ekle